Over ons

Doelstelling Aromi dal Mondo

Wij willen weer terug naar ambachtelijke producten. Producten, die nog puur en eerlijk worden gemaakt door producenten met liefde voor hun vak hebben en kwaliteit voorop hebben staan.

Juist deze mensen willen wij belonen door hun producten een grotere bekendheid te geven. Zodat deze eerlijke producenten nog de kans krijgen hun beroep uit te voeren en hun ambacht door te geven aan hun kinderen of andere leerlingen. U zult bij Aromi dal Mondo dus geen producten vinden, die de naam ambachtelijk dragen en stiekem achter de schermen door grote Europese marktleiders worden gemaakt.

Klik hier als u meer wilt weten over onze ambachtslieden.

Het verhaal achter Aromi dal Mondo

Aromi dal Mondo is begonnen toen Alessio Pistidda uit Sardinië naar Nederland vertrok voor werk als Specialist. Hij ontmoette daar Alize Scheenstra en al snel vonden ze elkaar in hun liefde voor goed eten. Alessio onderwees Alize dat mager en vetloos eten niet altijd gezond is en Alize legde uit hoe de Nederlandse industrie en voedselstandaarden werken. Een huwelijk en twee kinderen later, liep hun hobby en liefde voor eten steeds verder uit de hand. Vrienden vroegen waar ze hun lekkere ingrediënten vandaan haalden, dus er werd steeds meer uit Sardinië naar Nederland gehaald.

Uiteindelijk werd Aromi dal Mondo (letterlijk vertaald Smaken van de wereld) opgericht. Het doel was om ambachtelijk en natuurlijk gemaakte producten naar Nederland te importeren. Alessio, werkt nu als product specialist. Hij selecteert, evalueert nieuwe producten en hun productie proces. Alize regelt alle verdere zaken in Nederland en er werd een derde persoon aangetrokken: Gian Carlo Floris. Gian Carlo komt ook uit Sardinië en is werkzaam als manager bij een internationaal transportbedrijf.

Allereerst begon de import onder de naam Aroma Sardo, omdat Alessio, als product expert, daar zijn wortels had. Nu wordt de naam Aromi dal Mondo gehanteerd, omdat er steeds mooie producten buiten de grenzen van Sardinië aan het assortiment is toegevoegd. Ondanks de uitbreiding van het assortiment blijft de basis hetzelfde: Ambachtelijk gemaakte producten, die op traditionele en natuurlijke wijze gemaakt worden met gebruik van moderne technieken. De moderne technieken vinden wij een pré, zolang de natuurlijke productie wijze behouden blijft en het de continuïteit en kwaliteit van het product verbetert.

Alize Pistidda

Alessio Pistidda